Film

Skribent

MovieZine

3 maj 2017 | 22:30

"Get Out"-regissörens nya thriller ska utforska en ny rädsla

Jordan Peele har idéer för fyra filmer till inom genren, som alla ska behandla de "demoner" som finns inom oss människor.
Snacka om genombrott för Jordan Peele. Vi gav hans skräck-thriller "Get Out" högsta betyg i vår recension, och vi var inte ensamma om att hylla den banbrytande mixen av samhällssatir och skräck.
 
Enligt The Hollywood Reporter har Peele nu vänt blicken mot sitt nästa projekt, där budgeten kommer att ligga på cirka 25 miljoner dollar, istället för de 5 miljoner dollar som "Get Out" kostade att göra. Genren kommer dock att vara densamma, och den nya filmen ska fokusera på en annan av alla de demoner som härjar i oss människor.
 
 
- Jag vill stanna i genren. När jag utvecklade "Get Out" höll jag simultant på med fyra andra projekt som jag kallar "socialthrillers". Vart och ett av dem är menat att hantera en ny mänsklig demon, en annan typ av monster som gömmer sig i hur vi interagerar med andra människor. Så jag hoppas att jag snart kan regissera en av de här andra socialthriller-filmerna, men den här gången kommer det inte att handla om raser. Det kommer bli om någonting annat, men det kommer bli väldigt cinematiskt och kul. För att hitta det perfekta monstret för en skräckfilm behöver vi inte titta längre än till det monster som finns inom oss alla. Inte så mycket en individuell seriemördare alltså, utan snarare mänskligheten som går förlorad mellan oss.
 
Det är ännu inte klart när filmen, som produceras av Universal, är tänkt att få premiär. 
 
Har du sett "Get Out" än? Vad tyckte du?
| 3 maj 2017 22:30 |