Film

Skribent

Jakob Åsell

16 juli 2019 | 11:00

Greta Gerwig och Noah Baumbach skriver Barbie-filmen

Den hyllade duon skriver manus ihop och Greta Gerwig kan eventuellt även ta över regissörsstolen.
Dramakomedi-filmskaparna Greta Gerwig och Noah Baumbach ska skriva manus till den kommande "Barbie"-filmen med Margot Robbie i huvudrollen, rapporterar Variety. Det kritikerhyllade paret har samarbetat sen början av 10-talet med filmer som "Greenberg" (2010) och "Frances Ha" (2012). Gerwig kan eventuellt också komma att regissera filmen om den klassiska dockan.
 
En live-action film om Barbie har varit på gång länge, både Amy Schumer och  Anne Hathaway har tidigare kopplats till projektet utan att planerna har gått vidare. Gerwig ("Lady Bird") arbetar för tillfället i klipprummet med sin "Little Women"-adaption medan Baumbach ("The Squid and the Whale") just nu arbetar på sin nästa film, ett äktenskapsdrama med Adam Driver och Scarlett Johansson för Netflix.
 
Innan Warner Bros. tog över rättigheterna till "Barbie" arbetade Sony länge med att få till en film om dockan. Produktionen bollades runt mellan ett antal manusförfattare, inklusive Diablo Cody ("Juno") innan Warner tog över. Handligen är ännu oklar men den version som Amy Schumer ryktades vara aktuell för ska ha följt Barbie efter att hon blir utkastad ur Barbieland för att inte ha varit tillräckligt perfekt, istället går hon igenom ett livsomvälvande äventyr i den verkliga världen utanför. Det återstår att se hur Gerwig och Baumbach kommer vinkla berättelsen.
| 16 juli 2019 11:00 |