Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

25 juli 2017 | 20:00

Anne Hathaway ryktas ta över som Barbie efter Amy Schumer

Och den omdebatterade filmen kan ha hittat en regissör.
Sony planerar som bekant att göra storfilm av Barbie-licensen (av någon anledning), och tidigare var Amy Schumer satt att spela huvudrollen. Det prospektet fallerade dock i mars, och premiärdatumet ändrades från juni år 2018 till "obestämt", men nu verkar "Barbie" ha fått vind i seglen igen.
 
Anne Hathaway ryktas ha ögonen på rollen, och hon ska enligt uppgift ha handplockat den australiensiska regissören Alethea Jones till projektet. Jones regisserade nyligen komedin "Fun Mom Dinner".
 
När Schumer fortfarande skulle göra filmen var tanken att berätta en feministisk och kontemporär historia om en flicka som inser att hon inte hör hemma bland alla andra Barbies. Hon beger sig därför ut i den riktiga världen, där hennes unika egenskaper ses som en fördel och inte en nackdel. Det återstår att se om grundtanken förblir densamma med firma Hathaway/Jones i spetsen.
 
Ännu är ingen deal nådd, och med Hathaways fullspäckade schema är det långt ifrån säkert att hon kommer att spela Barbie tillslut, men spontant känns det som att hon skulle kunna göra ett bra jobb.
 
Vem skulle du vilja se i rollen som Barbie?
| 25 juli 2017 20:00 |