Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 maj 2022 | 09:00

Svensk biopremiär för Gerard Butlers nya actionthriller

I sommar spelar Gerard Butler återigen en vapenkunnig actionhjälte med skotsk brytning. “Last Seen Alive”, kommer till svenska biografer den 17 juni.
I “Last Seen Alive” får vi följa Gerard Butler i rollen som Will Spann, som ligger i skilsmässa med Lisa (Jaime Alexander). I samband med att Will skjutsar sin fru till sina föräldrar, försvinner hon plötsligt efter att paret stannat vid en bensinmack. “300”-skådisen ger sig ut för att ta reda på vad som hänt och under filmens gång misstänkliggörs han själv. 
 
 
Till ytan verkar “Last Seen Alive” vara kombination av 90-talsklassikern “Jagad”, med Harrison Ford i huvudrollen, och “Gone Girl” med före detta läderlappen Ben Affleck. Båda filmerna handlar om fruar som försvunnit eller mördats medan deras män anklagas för brotten.
 
Det som utmärker “Last Seen Alive”, är att den har karaktärsskådespelaren Gerard Butler i huvudrollen. “Has Fallen”-skådisen spelar återigen en man med skotsk brytning, ett sinne för våld, samt en fascination för vapen. Om du sett en enda Gerard Butler-film, bortsett från “300”, “Fantomen på operan”, och animerade “Draktränaren”-trilogin, så har du sett dem alla. 
 
“Last Seen Alive”, är regisserad av Brian Goodman, som tidigare regisserat “What Doesn’t Kill You”, med Ethan Hawke och Mark Ruffalo, och “Black Butterfly” med Antonio Banderas. Biopremiär i Sverige för “Last Seen Alive” är den 17 juni. 
| 10 maj 2022 09:00 |