Serie

Skribent

Alexander Svensson

1 januari 2024 | 14:00

Ändrade planer - planerad spinoff på "House of the Dragon" blir animerad

Dessutom har HBO och George R.R. Martin ytterligare två animerade serier på ritbordet.
HBO och George R.R. Martin fortsätter att bygga ut “Game of Thrones”-franchisen. Det har under de senaste åren talats om en rad olika projekt, bland annat en uppföljarserie till “Game of Thrones” som skulle fokusera på Jon Snow, eller en serie som utforskar bakgrunden och mytologin kring the White Walkers.
 
En annan serie som diskuterats är en spinoff som fokuserar på “House of the Dragon”-karaktären lord Corlys Velaryon (spelad av Steve Toussaint i “House of the Dragon”), eller “the Sea Snake” som han också kallas. Serien, som går under namnet “The Nine Voyages” ska följa Corlys på hans nio legendariska resor över haven till länder och platser långt bortom Westeros.
 
Steve Toussaint som lord Corlys Velaryon aka "the Sea Snake" i "House of the Dragon.
 
George R.R. Martin har nu via sin blogg avslöjat att “The Nine Voyages” inte kommer att vara live-action som det ursprungligen var tänkt, utan istället blir animerad. Orsaken verkar främst vara att serien besöker för många storslagna platser för att en live-action-version ska kunna göra allt rättvisa:
 
“Budgetmässiga begränsningar hade sannolikt gjort live-action-serien orimligt dyr, iochmed att halva serien kommer att utspela sig till havs, och att vi skulle behöva bygga en ny hamn varje vecka, från Driftmark till Lys till Basilisköarna till Volantis till Qarth till, tja, och så vidare och så vidare och så vidare. Det är en hel värld där ute. Och vi har en betydligt bättre chans att visa alltihop med animation.”
 
Det är inte billigt med båtar.
 
Vidare skriver Martin att “The Nine Voyages” inte är den enda animerade “Game of Thrones”-relaterade serien som HBO arbetar på. Man har planer för ytterligare två, men vad de handlar om lämnar Martin osagt. Huruvida Steve Toussaint kommer att reprisera sin roll som Corlys i “The Nine Voyages” (om den blir av) säger Martin inte heller något om.
 
Att man på HBO nu vänder sig till animation innebär inte att man överger live-action. Tvärtom. En ny live-action-serie, “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight” ska börja spela in i vår, och till sommaren får vi återse både Corlys Velaryon och familjen Targaryen i andra säsongen av storslagna “House of the Dragon”.
 
Är du taggad på animerade projekt som utspelar i George R.R. Martins fantasyvärld?
| 1 januari 2024 14:00 |