Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 augusti 2019 | 20:15

George R.R. Martin kommer inte ändra slutet på "Game of Thrones"

George R.R. Martin: "Jag tror inte tv-serien var så bra för mig".
I en intervju med The Guardian har George R.R. Martin, författaren bakom böckerna som ligger till grund för "Game of Thrones", försäkrat att slutet på serien (och hur det togs emot av fansen) inte kommer att påverka hans egna planer på hur de två resterande böckerna ska knyta ihop alla hans lösa trådar.
 
- Det kommer inte att ändra på något alls... det går inte att göra alla nöjda, så man måste göra sig själv nöjd.
 
Martin passade också på att prata om hur "Game of Thrones"-serien påverkade honom privat, vilket inte verkar ha varit helt positivt.
 
- Jag tror inte att tv-serien var så bra för mig. Det som borde ha fått mig att skriva snabbare gjorde istället att det tog längre tid. Varje dag satte jag mig och skrev och även om jag hade en bra dag... kände jag mig hemsk eftersom jag tänkte att "herregud, jag måste få klart boken. Jag har bara skrivit fyra sidor när jag borde ha skrivit 40".
 
Han må ha tjänat mer pengar, men berättar samtidigt att han haft svårt att tackla kändisskapet som gör att så fort han varit på en plats längre än tio minuter så finns det fans som vill ta selfies med honom. Något han tyckte var roligt förr men nu mer känns som ett ytterligare heltidsjobb och hindrar honom från att få vandra omkring i bokaffärer i flera timmar - vilket visst brukade vara en favoritsyssla tidigare.
 

Läs också: "Game of Thrones"-regissören försvarar den omdebatterade scenen

 
Kommer du att läsa George R.R. Martins två sista böcker för att ta reda på hur han själv vill avsluta sin berättelse? Kommentera gärna nedan!
| 18 augusti 2019 20:15 |