Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 augusti 2019 | 22:55

"Game of Thrones"-regissören försvarar den omdebatterade scenen

Miguel Sapochnik ligger bakom några av de allra bästa "Game of Thrones"-avsnitten, men "The Long Night" har fått viss kritik för sitt slut. Spoilervarning.
Vi har sedan säsongsfinalen av "Game of Thrones" fortfarande inte fått något uttalande från seriens skapare och showrunners David Benioff och D.B. Weiss. I en intervju med THR har däremot Miguel Sapochnik ("Battle of the Bastards", "Hardhome") en av seriens mest älskade regissörer, uttalat sig specifikt om avsnittet "The Long Night" - i vilket the Night King mötte sitt slutliga öde i en något oväntad sammandrabbning med Arya.
 
- Vi jobbade länge med att hitta rätt balans mellan trovärdighet och att uppfylla önskningar. Vi spelade in det, gjorde om det på nytt och insåg slutligen att det som var mest viktigt var rytmen. Under en tid fanns det en utarbetad plan för henne att slå sig fram igenom Weirwood-skogen, men vi insåg sedan att hon redan hade gjort det tidigare under avsnittet, så det kändes som en repetition. I slutet tyckte vi inte att det spelade någon roll hur hon kom dit - det som betydde något var att bygga upp ögonblicket när the Night King fångar henne i luften och vi tror att hon är körd, för att sedan göra bytet med kniven och döda honom. 
 
 
Många fans har tyckt att det var väldigt oklart hur Arya faktiskt tog sig fram till the Night King, särskilt med tanke på hur många White Walkers som stod omkring honom. Många hade dessutom hoppats få en längre fajt mellan Jon Snow och the Night King, men Aryas förmågor som lönnmördare var förstås alltid en möjlighet.
 
Faktumet att hon dök upp från ingenstans och lyckades ha ihjäl hotet, som hade marscherat mot våra favoritkaraktärers till synes säkra död under samtliga säsonger, får väl anses som en av den åttonde säsongens mest oväntade vändningar. Personligen kan jag ändå köpa Sapochniks förklaring till viss del, om vi hade sett henne smyga eller slå sig fram hade överraskningen givetvis inte blivit lika stor.
 

Läs också: Joe Dempsie svarar på våra Gendry-frågor om "Game of Thrones"-finalen

 
När några månader nu har passerat - vad tyckte du om Arya och the Night King-scenen i "The Long Night"? Kommentera gärna nedan!
| 14 augusti 2019 22:55 |