Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 november 2022 | 17:30

George R.R. Martin-historia blir animerad barnfilm

”Game of Thrones”-skaparens novell ”The Ice Dragon” blir långfilm i händerna på Warner Bros.
Martins fans är vana vid att se hans arbete på lilla skärmen i form av barnförbjudet våld och sex. Men nu kan han finna yngre fans när ett annat av hans verk ska filmatiseras - förhoppningsvis - för vita duken.
 
Warner har köpt rättigheterna och ska göra en animerad film riktad mot barn med manus av författaren David Anthony Durham. Historien följer flickan Adara som blir vän med en isdrake efter sin mammas död. I en intervju med Penguin Random House berättade Martin om projektet:
 
- Vissa av er vet att jag ibland skrev andra böcker som inte var en del av Westeros. Och en av dem som jag skrev 1978 var en novell om en drake, en isdrake, och den hette ”The Ice Dragon”. Bara en novell, som jag sade. Det är främst en barnhistoria men vi ska göra film av den. Warner Bros. Animation har köpt rättigheterna till den och vi ska göra den till en animerad film... en biofilm, hoppas vi, som släpps på en biograf nära dig, och David Anthony Durham ska skriva manuset. Och han bör bäst göra ett bra jobb!
 
Det blir den andra långfilmen någonsin baserad på en Martin-historia, efter 1987 års b-skräckis ”Nightflyers” som han själv skrev manus till.
| 20 november 2022 17:30 |