Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2017 | 08:35

George Lucas hyllar ”Star Wars: The Last Jedi”

Filmskaparen gillade Rian Johnsons "vackra" Episod VIII.
Star Wars-filmerna vilar i goda händer, om man ska tro rymdfadern George Lucas själv. Efter en visning av ”The Last Jedi” ska han ha sagt att filmen var ”vackert gjord” och gett regissören Rian Johnson sina komplimanger, skriver Hollywood Reporter.

Lucas startade framgångssagan med ”Stjärnornas krig” år 1977, som han skrev och regisserade. När Lucasfilm såldes till Disney år 2012 erbjöd han sin hjälp i utformningen av nya trilogin, men Disney valde att gå sin egna väg med J.J. Abrams vision som ledstjärna.

George Lucas är inte ensam om att gilla nya ”Star Wars”-filmen. I svenska medier har ”The Last Jedi” fått 4:or i betyg av Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet.

Dagens Nyheter, Filmtopp och Kulturnyheterna landar på betyget 3 av 5, liksom MovieZine. Vår Star Wars-expert Carl Adam Anderberg skriver att kraften är med ”The Last Jedi”, ibland:

”Filmen innehåller stunder av magi som inga fans lär vilja vara utan, även om den i stort hade mått bra av att ta större risker”, står det att läsa i vår recension.
 
 
När ska du se "Star Wars: The Last Jedi"? Kommentera nedan.
| 13 december 2017 08:35 |