Serie

Skribent

MovieZine

6 april 2023 | 13:30

Streamingtips! George Clooneys hyllade miniserie släpps nu på SVT Play

2019 fick "Catch-22" premiär på Hulu med George Clooney både bakom och framför kameran. Nu är din påskhelg räddad, då den finns att streama på SVT Play.
Alldeles lagom till den efterlängtade påskledigheten kan vi nu se George Clooneys miniserie "Catch-22" - en mörk satirisk komedi i sex delar som baseras på den mycket berömda romanen "Moment 22" av Joseph Heller. Serien hade premiär under 2019 på Hulu, och har sedan dess funnits på C More att se - men nu äntligen har den kommit till SVT Play.
 
George Clooney regisserar två av de sex avsnitten, och spelar även rollen som löjtnant Scheisskopf. Vi får också se Christopher Abbott ("Girls") i huvudrollen som flygkaptenen John Yossarian, och även Kyle Chandler ("Bloodline"), Giancarlo Giannini ("Casion Royale") och Hugh Laurie ("House") är med på rollistan.
 
 
I "Catch-22" får vi följa John Yossarian som blir stationerad i andra världskrigets Italien som bombfällare. Hans största problem är dock inte att döda flera tusentals fiender, utan att hans egen armé som hela tiden ökar antalet uppdrag för honom och hans kamrater.
 
Om Yossarian undviker uppdragen bryter han mot moment 22 som är en byråkratisk regel som säger att man måste vara galen för att bli frikallad från militärtjänsten, men för att bli det måste man ansöka om det. Problemet är att om du ansökar om det så anses du ha en sund reaktion som bevisar att du egentligen inte är galen... ja du förstår ju - dödläge helt enkelt.
 
MovieZines tv-serie-expert Jonatan Blomberg utropade "Catch-22" som en av de mest efterlängtade tv-serierna våren 2019, och den fick dessutom högt betyg av MovieZines recensent som beskrev den som en "underhållande satir med mörka undertoner".
 
Se "Catch-22" på SVT Play nu!
| 6 april 2023 13:30 |