Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 november 2013 | 14:30

"Gengångare" prisat på internationella Emmygalan

Den franska zombieserien "Gengångare" vann för bästa drama på årets internationella Emmygala.

Serien som visats i SVT kommer både få en säsong två och en amerikansk remake (A&E gör den amerikanska versionen). En annan SVT-sänd serie, "Anklagad", vann också genom Sean Beans gestaltning av en transvestit.

Svenskhoppet Lotta Telje, som var nominerad i kategorin bästa internationella skådespelerska för sin roll som Majlis i "30 grader i februari", blev däremot utan pris. Istället tog 84-åriga Fernanda Montenegro hem statyetten.

Regissören/manusförfattaren/producenten JJ Abrams fick dessutom motta internationella Emmygalans-specialpris (Founders honor), för sina förtjänster.

Bästa komedi gick till "Moone Boy", en brittisk serie av och med irländske skådespelaren Chris O'Dowd ("Family Tree") om en 11-årig pojke med låtsasvänner.

Galan hölls i New York och leddes av den brittiske komikern John Oliver som tyckte att det var inte mer än rätt med en internationell Emmygala då allt på TV är "omarbetade versioner av engelska serier, omarbetade versioner av israeliska serier eller omarbetade versioner av engelska versioner av israeliska serier".

Här hittar du hela vinnarlistan.

| 26 november 2013 14:30 |