Skribent

EvaEpic

2 februari 2012 | 15:01

Gary Oldman tillbaka i skurkrollen

Han är oscarsnominerad för sin prestation i bioaktuella "Tinker Tailor Soldier Spy", men det är ändå något visst med Oldman i rollen som skurk.

Oscarsnominerade Gary Oldman brukar oftast porträttera skurkar på bioduken – och är jäkligt bra på det. Men så är inte fallet i den aktuella spionrullen ”Tinker Tailor Soldier Spy”. Det kommer han att ta igen – THR rapporterar att Oldman är i slutfasen av förhandlingarna för att spela skurk i Albert Hughes kommande hämndthriller ”Motor City”. Det är inte första gången de arbetar ihop, då Oldman spelade Carnegie i brödernas film ”Book Of Eli”.

Dominic Cooper spelar en småstadskriminell som åker fast för ett brott han inte begått. När han väl frias så är han ute efter hämnd, jagar personen som är ansvarig för hans häktning och ska få tillbaka kvinnan han älskar (som kommer spelas av Amber Heard). Oldmans karaktär beskrivs som ”en king-pin typ som drar i trådarna med kvinnan på kroken”.

Produktionen ska starta i Berlin till våren med bland annat Joel Silver, Andrew Rona, Douglas Urbanski och Ethan Erwin som producenter. Manus är skrivet av nykomlingen Chad St. John.

| 2 februari 2012 15:01 |