Serie

Skribent

Josefine Krischausky

21 november 2022 | 16:30

Gary Oldman är redo att gå i pension: "Vill inte vara aktiv när jag är 80"

Rollen i tv-serien "Slow Horses" kan komma att bli skådespelarens sista, menar han själv i en ny intervju.
Efter 40 aktiva år i filmvärlden, med kända roller i bland annat "Harry Potter"-filmerna och "The Dark Knight"-trilogin, börjar Gary Oldman se slutet på sin karriär. I en ny intervju berättar den brittiska skådespelaren att känner sig redo för att snart gå i pension. 
 
– Jag har haft en avundsvärd karriär, men karriärer ebbar ut, och jag har andra saker som intresserar mig utöver skådespeleriet, säger Oldman till Times
 
Skådespelaren är just nu aktuell i tv-serien "Slow Horses", vars första säsong släpptes under våren, där han spelar huvudkaraktären Jackson Lamb. Oldman, som har skrivit under för totalt fyra säsonger av spionthrillern, menar att han hade känt sig nöjd om rollen blir det sista han gör i skådespelarväg. 
 
– Jag fyller 65 nästa år, och 70 är precis runt hörnet. Jag vill inte vara aktiv när jag är 80. Jag hade varit väldigt glad, ärad och priviligerad att få gå ut som Jackson Lamb, och sedan sätta punkt. 
 
Den första säsongen av "Slow Horses", som baseras på romanen med samma namn, hade premiär i april. 
 
 
Oldman gjorde sin filmdebut år 1982, i dramat "Hågkomst", och fick sitt genombrott ett par år senare med den ena titelrollen i "Sid & Nancy". Under sin karriär har han hyllats för sina insatser i filmer som "Léon" och "Tinker Tailor Soldier Spy", samt belönats med en Oscar för huvudrollen i "Darkest Hour". De senaste åren har han varit filmaktuell i bland annat David Fincher-dramat "Mank".
 
Innan Oldman lägger skådespeleriet på hyllan ska vi dock få se honom återförenas med Christopher Nolan, för en roll i det historiska dramat "Oppenheimer", som går upp på biografer nästa sommar. Allra närmast syns skådespelaren i den andra säsongen av "Slow Horses", som har premiär på Apple TV+ den 2 december. 
 
| 21 november 2022 16:30 |