Film

Skribent

Alexander Svensson

12 december 2023 | 16:00

Investera i "Dumb Money" - den galna finanskomedin finns nu att köpa digitalt

Paul Dano och Seth Rogen ger liv åt en av de senaste årens galnaste finanshändelser.
Vi är nog många som minns när Gamestops aktievärde plötsligt började rusa i början av 2021. Orsaken bakom det hela var en grupp glada redditanvändare på redditforumet r/wallstreetbets som hade sett en möjlighet att pressa upp priset på Gamestops aktier och tjäna sig en rejäl slant, men också ge igen mot alla trollrika investerare som länge utnyttjat marknaden för egen vinning.
 
Filmen “Dumb Money” förklarar händelserna kring Gamestop-aktierna mycket bättre än jag kan, och nu finns den att köpa digitalt. “Dumb Money” följer alla involverade parter, från redditanvändare till rika investerare i kaoset kring Gamestops aktierusning.
 
Rollistan är imponerande, med namn som Paul Dano (“The Batman”), Seth Rogen (“Pam & Tommy”), America Ferrerra (“Barbie”), Vincent D’Onofrio (“Daredevil”), Nick Offerman (“The Last of Us”), Pete Davidson (“The King of Staten Island”), Shailene Woodley (“Ferrari”) och Sebastian Stan (“The Falcon and the Winter Soldier”).
 
Snopet nog för en film som handlar om att tjäna absurda mängder pengar så blev det inte så mycket “dumb money” på biograferna. Med endast 20 miljoner dollar i intäkter så lyckades filmen inte ens spela in sin uppskattade produktionsbudget på 30 miljoner.
 
En liten tröst i sammanhanget kan vara att kritikerna för det mesta verkade gilla filmen. MovieZines recensent Katarina Emgård gav den 3/5 och skrev att filmen “har ett drivigt tiktok-tempo och är välspelad men saknar politiskt vågad nerv och är onödigt tung på facktermer”.
 
För alla som vill veta mer om turerna kring Gamestops aktier så finns “Dumb Money” nu att köpa digitalt på tjänster som SF Anytime eller Amazon Prime.
 
| 12 december 2023 16:00 |