Skribent

Carl Adam Anderberg

7 november 2015 | 10:00

"Gamergate" ska bli film

Scarlett Johansson aktuell för huvudrollen i berättelse om näthat.
Boken "Crash Override: How To Save The Internet From Itself" handlar om en uppmärksammad kontrovers inom den amerikanska datorspelskulturen som inträffade år 2014. Spelutvecklaren Zoe Quinn blev uthängd på internet av sin förre detta pojkvän som hävdade att hon varit otrogen. En hatkampanj tog vid där Quinn fick motta mordhot och hot om våldtäkt under en period av flera månader, vilket till sist ledde till att hon flydde sitt hem. Händelsen blev i media känd som "Gamergate", även om hashtagen (ja, det var en hashtag...) fått anta ett antal olika betydelser.

Amy Pascal ska producera en film baserad på Quinns bok (som släpps nästa år), och nu rapporterar The Wrap att Scarlett Johansson är aktuell för huvudrollen som Zoe Quinn själv. Filmen ska följa Quinn under perioden efter uthängningen och fokusera på konsekvenserna av ocensurerat näthat och hur klimatet egentligen ser ut i spelbranschen.

Värt att notera är hur omdebatterad händelsen är och att Quinn själv inte gått helt ren från anklagelser om att själv "näthata".

Det är ännu okänt när filmen kommer få premiär.
| 7 november 2015 10:00 |