Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2023 | 15:30

19-årig gamer blev racerproffs - den otroliga historien har nu blivit film

Lär känna brittiske Jann Mardenborough, vars speltimmar framför Gran Turismo ledde raka vägen till en karriär som racerproffs. Biopremiär i sommar!
Några höjde kanske på ögonbrynet när det stod klart att tv-spelet ”Gran Turismo” skulle tas till bioduken. Hur filmatiserar man ett racingspel som varken har någon story eller karaktärer? Men snart fick vi veta att det snarare blir en film om passionen till spelet, och hur det ledde en grabb till att bli racerförare på riktigt.
 
I sommar är det biopremiär för ”Gran Turismo” i regi av Neill Blomkamp (”District 9”), och självklart väntar här en del fartfylld racing och läckra bilar.
 
Men framför allt är det den sanna historien om brittiske Jann Mardenborough, som var besatt av drömmen att bli racerförare sedan barnsben.
 
- Jag började spela Gran Turismo på Playstation. Och när jag var 19 såg jag en tv-reklam om GT Academy, med en chans att bli professionell förare för Nissan. Jag hade ingen erfarenhet alls, men åtta månader senare kör jag bil i 225 km i timmen, berättar Jann.
 
 
Ett nytt reklamklipp inför "Gran Turismo"-filmen berättar mer om unge Mardenboroughs väg från gamingstolen till racingbanan. Här möter vi också några av skådespelarna ur filmen som Orlando Bloom, David Harbour och Archie Madekwe, som visar inget annat än stor respekt för killen vars otroliga livshistoria vi snart ska få se på vita duken.
 
Filmen får biopremiär 11 augusti.
| 23 maj 2023 15:30 |