Serie

Skribent

Alexander Svensson

2 januari 2024 | 22:30

"Game of Thrones"-stjärnan är less på att spela psykopat

"Kan jag få spela en snäll snubbe?" undrar skådisen.
En av de mest minnesvärda, omtalade och avskydda karaktärerna i “Game of Thrones” var onekligen den sadistiske Ramsay Bolton, spelad av Iwan Rheon. Ramsay dök först upp i säsong 3, och torterade, våldtog och mördade sig sedan fram genom de norra delarna av Westeros fram tills han mötte sitt slut i säsong 6.
 
Iwan Rheon har i en färsk intervju med Radio Times pratat lite om karaktären, och säger att han är oerhört tacksam för rollen och de möjligheter som “Game of Thrones” gett honom, men poängterar samtidigt att han på grund av Ramsay ofta erbjuds liknande roller:
 
- På grund av seriens magnitud så gjorde den oerhört mycket för min karriär. Men den förde med sig många barriärer också. Helt plötsligt blir jag erbjuden en massa roller där de vill att jag ska göra samma sak.
 
 
När han får frågan om huruvida det är många psykopater han ombeds spela svara han:
 
- Ja, exakt! Jag kände liksom: “Kan jag få spela en snäll snubbe, snälla?”
 
En snabb titt på Rheons CV visar att han bland annat tagit sig an både Adolf Hitler och Marvelskurken Maximus sedan han lämnade “Game of Thrones”. Hans nästa stora roll verkar också ha potential för skurkaktighet: Rheon ska spela i gladiatorserien “Those About to Die” som Tenax, en ledande figur i Roms undre värld.
 
Vad tyckte du om Rheons insats som Ramsay Bolton i “Game of Thrones”?
| 2 januari 2024 22:30 |