Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 februari 2016 | 13:00

"Game of Thrones" Stark-aste säsong hittills utlovas

(Pun intended). Hittills har Sansa Stark mest varit en schackpjäs för andra i kampen om tronen, men nu avslöjar Sophie Turner att säsong 6 av "Game of Thrones" kommer att vara inte bara Sansas starkaste säsong hittills utan den bästa överlag! Detta är vad vi kan vänta oss.
Med tanke på seriens redan sanslösa framgång är det ett vågat uttalande, men ett som höjer förväntningarna på den nya säsongen.

(Spoiler-varning på resten av artikeln för dig som inte har sett Säsong 5!)

- Den här säsongen blir riktigt, riktigt viktig för Sansa. Det är förmodligen hennes främsta säsong hittills. Äntligen blir hon sin egen. Hon börjar kräva den respekt som hon förtjänar, hon får den och hon använder sig av den. Det är så bra och det känns som att allt som har hänt hittills bara har byggt upp till den här säsongen, säger Sophie Turner som spelar den äldsta Stark-dottern Sansa, till EW.com.

I den senaste säsongsfinalen fick vi se Theon Greyjoy (Alfie Allen) rymma iväg med henne från Ramsay Boltons (Iwan Rheon) våld i Winterfell – ett mycket farligt drag då de inte har mycket förnödigheter att klara sig på och en man som har visat sig kapabel till den hemskaste tortyr emot sig. Turner avslöjar även att Greyjoy har en intressant tid framför sig nu, efter att ha varit lydig och förtryckt i ett par säsonger nu.

- Det blir så många överraskningar i den nya säsongen, det är helt enormt. Det är den bästa säsongen hittills. Jag är så glad över så många karaktärers utveckling – Alfies blir riktigt spännande. Hans karaktärsark är riktigt intressant.


Säsong 6 är anmärkningsvärd på så vis att det är den första säsong hittills där det inte finns någon bokförlaga ute att basera TV-serien på. Även om serien har gjort sin egen grej ibland, har den i stora drag följt böckernas handling. George R.R. Martin skriver fortfarande på nästa bok, “The Winds of Winter”, och inget datum är satt för boksläppet ännu. Detta betyder att TV-serien kommer att hinna före. Fansen alltid kunnat förbereda sig på vad komma skall – tills nu.

Detta möjliggör förstås att den nya säsong 6 mycket riktigt blir fylld av fler överraskningar än vad vi redan förväntar oss från ”Game of Thrones”. Det öppnar också, spännande nog, upp för mer teoriserande om vad som ska ske. 

Om Sansa och Theon utlovas ha en stark säsong, kan man tänka sig att deras rymningsförsök kommer att gå vägen och att Sansa, som har lärt sig hur man använder silvertungan från mästaren själv, Petyr ”Littlefinger” Baelish (Aidan Gillen) genom hans manipulationer, kan vända det till sin fördel och spela spelet. På samma sätt kanske Theon nu har den lojalitet mot Stark-familjen som han förväntades ha från början, eftersom Sansa lockade fram Theon inuti den sarga kropp som kallades ”Reek”. Han har ju också förlorat ”familjejuvelerna” och är inte förmögen att fortsätta Greyjoy-släkten i vilket fall. Kan man tänka sig att dessa två karaktärer blir en dödlig kombo att räkna med? 

Det verkar vara Stark-hejarklackens bästa hopp i nuläget, då Bran (Isaac Hempstead Wright) ska träna med Max von Sydow (som ska spela The Three-eyed Raven) i en grotta, Rickon (Art Parkinson) är på villospår någonstans, Arya (Maisie Williams) kan ha blivit blind i Braavos och Jon (Kit Harington) kanske är död för gott, även om det finns hopp för att han kallas tillbaka från de döda av en viss svartkonst-kvinna, Melisandre (Carice van Houten) som lägligt nog anlände till The Night’s Watch i slutet av säsong 5.

Jag är nog inte den enda som väntar ivrigt på att få svar på alla frågor när fortsättningen har premiär den 24 april på HBO och jag ser fram emot att (förhoppningsvis) se Sansa stå upp för sina intressen och slippa vara livegen. Hon förtjänar lite flyt ett tag. Jag känner på mig att säsong 6 verkligen kommer att röra om i grytan med tanke på var Tyrion (Peter Dinklage), Daenerys (Emilia Clarke), Cersei (Lena Headey) och alla de andra huvudkaraktärerna befann sig där vi senast lämnade dem.
| 1 februari 2016 13:00 |