Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 november 2019 | 21:45

"Game of Thrones"-skaparna avslöjar hur böckerna slutar

Det är ingen hemlighet att George R. R. Martin berättade för dem hur han har planerat att avsluta sina böcker om tronspelet i Westeros - men nu vet alla.
Åsikterna om slutet av den åttonde säsongen av "Game of Thrones" är minst sagt blandade, det är givetvis aldrig lätt att sy ihop säcken på ett sätt som kommer att göra alla nöjda - men många fans verkar ha blivit en aning "besvikna" över slutet vi fick. De mest hängivna fansen har därför ställt in förhoppningarna på att George R. R. Martins två sista böcker kommer att låta oss få ta farväl av våra favoritkaraktärer på ett "bättre" sätt.
 
Inför nästa veckas DVD och Blu-ray-släpp av den sista säsongen har EW fått titta igenom bonusmaterialet, i vilket seriens skapare (David Benioff och D.B. Weiss) avslöjar vilket slut som Martin hade berättat för dem. Spoilervarning (för nedan) om du tänkt läsa böckerna!
 
 
Böckerna ska enligt vad Martin berättade för dem sluta precis som tv-serien gjorde, med att Bran blir kungen på tronen. "Faktumet att han inte kan få barn är nyckeln eftersom det varit en återkommande cykel i Westeros historia med arvingar som varit väldigt dåliga", ska Peter Dinklage (Tyrion) ha fyllt i.
 
För några månader sedan rapporterade vi även om att George R. R. Martin bekräftade att hur seriens slut än togs emot så kommer det inte att förändra hans planer på sitt slut, som han skriver för sig själv - och dessutom kommer att ha flera tusen sidor på sig att bygga upp, till skillnad från den korta sista säsongen av "Game of Thrones".
 
Det återstår nu med andra ord att se huruvida Martin kan sälja in faktumet att Bran kommer att krönas till kungen på slutet... och vad han tycker om att det nu avslöjats att hans böcker alltså kommer att sluta på samma sätt som serien. Även om vägen dit förhoppningsvis blir väldigt annorlunda.
 

Läs också: ”House of the Dragon” blir nästa ”Game of Thrones”-serie på HBO

 
Kommer du att läsa de två sista böckerna trots att du vet vem som kommer att sitta på tronen i slutet? Kommentera gärna nedan!
| 28 november 2019 21:45 |