Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 juni 2017 | 18:00

"Game of Thrones"-skaparen om Tormund och Brienne: "Vi måste döda en av dem"

Han måste väl skämta - eller? Låt oss spekulera lite kring Tormunds och Briennes möjliga öde i den kommande säsongen av "Game of Thrones".
Det är under en intervju med David Benioff och D.B. Weiss, för tidskriften Entertainment Weekly, som Tormunds och Briennes öde kommer på tal.
 
När David Benioff fäller kommentaren som svar på en fråga kring fansens fascination inför Tormunds (än så länge) olyckliga kärlek, så skrattar intervjuaren nervöst till. Var det ett uppenbart skämt taget ur luften - eller finns det anledning att vara orolig?
 
"Game of Thrones" är i dagsläget en av världens mest populära serier och det finns gott om karaktärer att lyfta fram under marknadsföringen inför säsongspremiären. Givna namn är karaktärer som Jon och Stark-syskonen, Cersei och hennes bröder samt Daenerys och hennes drakar - de har alla en självklar del i handlingen när allas öden ska knytas samman under de 13 återstående avsnitten (fördelat på två säsonger). 
 
Small 14dea320762e74ed7ce7c80cb8121199 tormund 20gotSmall 14dea320762e74ed7ce7c80cb8121199 brienne 20got
 
Till många av fansens stora glädje har både Kristofer Hivjus (Tormund) och Gwendoline Christies (Brienne) karaktärer förärats med egna karaktärposters. Något som tyder på att de kan komma att få mer centrala roller under de kommande avsnitten.
 
David Benioff och D.B. Weiss har ställt upp i ett par intervjuer inför säsongspremiären den 17 juli och under den senaste, för EW, gick det alltså bland annat att läsa om Tormund och Brienne.
 
Av de 15 bilder som HBO har släppt inför den sjunde säsongen, så var det den på Brienne och Tormund [bilden jag använt som omslag för artikeln] som har varit mest populär bland våra läsare. Har fansens fascination över Tormunds charm överraskat er? Och har det givit er inspiration till att utforska den lite mer under årets säsong?
 
Benioff: Scenen när Tormund vällustigt äter mat samtidigt som han stirrar på Brienne, var en av våra favoritscener. Oftast när vi gillar något så betyder det att åtminstone några andra kommer tycka om det med. Det bästa med den scenen var att det inte fanns någon dialog skriven för den, inga nämnvärda instruktioner från vår sida, utan i manuset stod det bara något i stil med: "Han stirrar på Brienne för att han har aldrig sett en kvinna som henne förut." Sen lät vi bara skådespelarna göra vad de själva ville med den informationen.
 
Weiss: Det var också det avsnittet när alla håller på att lämna Castle Black bakom sig och det kommer en scen - det fanns inte med alls i manuset - när en av dem sitter till häst och väntar på att få rida iväg så tittar hon bort åt hans håll, vilket han besvarar med ett stort leende åt henne. Det är över på ett ögonblick och allt som händer är att den här snubben gör henne så pass obekväm med sitt leende att hon måste titta bort. Jag såg det minst 150 gånger och det fick mig att skratta varje gång; det är bara deras förtjänst. 
 
 
Benioff: Det inspirerar oss också inför kommande avsnitt, eftersom nu måste vi döda en av dem, vi kan inte ha lyckliga slut eller romantiska förbindelser i serien! Men vi tänker inte berätta för dig vem som ryker.
 
Okej, det är mest sannolikt ett skämt taget ur luften. Speciellt med tanke på hur pass hårt de båda "Game of Thrones"-skaparna kämpar för att hålla spoilers av olika slag borta. Men är det en sak som vi som tittar på "Game of Thrones" vet så är det - bli inte för fäst vid någon karaktär.
 
Det känns också mer än troligt att antingen en av dem eller båda två kommer att dö innan vi är framme vid det allra sista avsnittet av "Game of Thrones". Hade jag fått välja sättet de fick dö på så är det här mitt förslag:
 
Brienne blir dödligt skadad på krigsfältet när hon offrar sitt liv för att rädda någon av Stark-syskonen. Tormund ser detta och vi som tittar kan se ursinnet i hans ögon medan han går bärsärk för att slå sig fram och hämnas. Men även han skadas så pass illa att slutet är oundvikligt (inte innan han hämnats färdigt dock). Tormund och Brienne kryper med sina sista krafter mot varandra och dör tillsammans - medan resten av slaget fortsätter omkring dem. Det vore väl ett passande slut, tycker ni inte det?
 
Nåja, det återstår att se hur Tormunds och Briennes öde kommer att te sig under de kommande avsnitten. Den 17 juli är vintern här tillslut, när "Game of Thrones" drar igång igen. 
 
Vad tror du om Tormunds och Briennes öden? Om de nu måste dö - hur tror du de stupar?
| 29 juni 2017 18:00 |