Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 januari 2024 | 18:45

"Game of Thrones"-duon Dan Weiss & David Benioff om kritiken mot sista säongen

För första gången på fem år har duon gått med på att bli intervjuade om efterdyningarna av den åttonde säsongen och varför dom tackade nej till "House of the Dragon".
Dan Weiss och David Benioff delar med sig om reaktionerna till sista och åttonde säsongen av "Game of Thrones", och förklarar varför dom tackat nej till lättförtjänta pengar från moderseriens spin-offs och prequels, rapporterar Hollywood Reporter.
 
Duon har för första gången på fem år gått med på att bli intervjuade; angående kritiken dom fick utstå efter släppet av sista säsongen av "Game of Thrones" säger dom:  
 
- Man hoppas alltid att 100% av alla människor ska tycka om det man gör och visst hade det varit fantastiskt om det var så, men nu blev det på ett annat sätt. Man kan fastna i den allmäna åsikten och slösa ens tid med att googla saker och försöka hitta folk som tyckte det ena eller det andra. Även positiv kritik får en att känna sig konstig och på helspänn. Feedback har samma effekt som droger, och så fort vi slutade lyssna - sist jag googlade mig själv var 2013 - föll stressnivån i våra liv med 50 procent över en natt. 
 
Sen serien tog slut har duon sprungit in i fans, och det har lyckligtvis gått bra. Weiss fortsätter: 
 
- Det finns en underliggande anständighet när folk erkänner dig som person, och vice versa. Det finns något i övergången från mänskliga möten till interaktion online som drar specifikt åt det aggressiva hållet. 
 
Många fans klagade på att duon stressade fram slutet av "Game of Thrones", men vid tidigare tillfälle hade dom sagt att planen var att göra ungefär sju säsonger av serien. Fansen antog att detta skedde för att dom ville tjäna pengar på andra håll, men deras handlingar säger motsatsen. Enligt deras kontrakt var dom garanterade producentroller på alla framtida spinoffs vilket är i branschen lättförtjänta pengar. Dom hade knappt behövt göra något på "House of the Dragon" för att dra in pengar, men ändå tackade dom nej till detta. Benioff och Weiss fortsätter: 
 
- HBO var förvirrade, jag minns att deras advokat sa "det är bara pengar som vi kommer betala er." Jag anser inte att det finns något som enkla pengar. För oss, speciellt om våra namn används och att inte vara involverade, samt ansvaret som skulle komma med det - oavsett med dess framgång eller misslyckande - skulle inte vara värt det."
 
Var det klokt av dom att skippa "House of the Dragon"? Kommentera nedan. 
| 11 januari 2024 18:45 |