Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 maj 2019 | 14:45

"Game of Thrones"-hatet fortsätter efter näst sista avsnittet

Det verkar inte vara helt lätt att göra "Game of Thrones"-fansen nöjda - men nu får det väl ändå vara nog på klagomålen? Spoilervarning.
Veckans avsnitt ("The Bells") av "Game of Thrones" är det näst sista vi någonsin kommer att få se av världens största och mest omtalade tv-serie. Personligen älskade jag det! HBO och seriens skapare lägger verkligen ribban ofantligt högt för alla tv-serier som någonsin kommer att komma efteråt. 
 
I vanlig ordning släppte HBO sitt "Inside the Episode"-klipp, i vilket seriens skapare förklarar/försvarar olika beslut de tagit under veckans avsnitt. Efter att själv verkligen ha gillat veckans storslagna avsnitt, och en vändning som jag absolut känner att det har funnits ledtrådar för innan, så var det faktiskt med viss förvåning som jag möttes av hat från fans världen över bland kommentarerna.
 
Endast 10 timmar efter att klippet lades ut på "Game of Thrones" officiella YouTube-konto har det fått nästan 40 000 dislikes (tusentals fler än folk som har gillat klippet) och drygt 20 000 (övergripande hatfulla) kommentarer.
 
 
Det folk mestadels verkar vara upprörda över i avsnittet är att de tycker att det var onödigt av Daenerys att bränna ned staden och att det inte "kändes" som något den karaktären skulle göra, samt att det var "tråkigt" att spendera så lång tid av avsnittet med brännandet av människor. 
 
För egen del känner jag snarare att det var precis det här många av oss hade saknat, ordentliga konsekvenser, och ett helt fantastiskt foto som utklassar allt annat på tv (och i många fall på film med) just nu. Jag kunde omöjligt vara mer peppad på finalavsnittet.
 
Tycker du att det näst sista "Game of Thrones"-avsnittet verkligen förtjänar allt detta hat? Kommentera gärna nedan!
| 13 maj 2019 14:45 |