Film

Skribent

MovieZine

13 september 2022 | 14:36

Gå på bio för halva priset under Stora Biodagen

Den 18 september bjuder biografer över hela landet in för en rejäl filmdag med biljetter för halva priset, tävlingar och annat.
Den 18 september drar den Stora Biodagen igång för första gången i Sverige, efter internationella förlagor (inspirerat av National Cinema Day i USA, Kanada och Storbritannien).
 
Då kommer biografer runt om i landet bland annat att bjuda på halva priset på alla filmer, smygpremiärer, rabatter i kiosken, tävlingar och annat skoj.
 
– Det är kul att få starta biohösten med en riktig fest, säger Peter Fornstam, ordförande i Sveriges Biografägareförbund. Vi har många spännande filmer de kommande månaderna, så älskar du att se film på bio har du en riktigt härlig tid framför dig.
 
 
Några aktuella filmer på bio är "Bamse och vulkanön", "Bodies Bodies Bodies", "Bullet Train", "Där kräftorna sjunger", "Elizabeth", "Nope" och "Top Gun: Maverick".
 
På Filmstaden blir det dessutom smygpremiär för filmerna "Ticket to Paradise" med George Clooney och Julie Roberts, samt "See How They Run". På utvalda biografer visas även "Året jag slutade prestera och började onanera" och "Kärlekens labyrinter".
 
National Cinema Day anordnades den 3 september i USA och Kanada, där över 8 miljoner gäster besökte de 3 000 biografer som deltog. Även Storbritannien medverkade på samma evenemang där 1,5 miljoner besökte.
 
– Målet är att detta ska bli en återkommande folkfest även i Sverige, säger Peter Fornstam.
 
Tänkte du gå på bio på söndag? Vad blir det i så fall?
| 13 september 2022 14:36 |