Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2017 | 08:15

Gå bakom kulisserna på vrålsnygga ”Blade Runner 2049”

Häng med Denis Villeneuve, Harrison Ford och Ryan Gosling till årets mest otroliga filmiska miljöer.
- Historierna, teman, de förbluffande visuella miljöerna… Det var ett sant nöje att återvända till ”Blade Runners” värld, säger Harrison Ford i en nysläppt featurette.

I videon på fyra minuter samlas de medverkande från ”Blade Runner 2049” för att prata om den kultförklarade originalfilmen från 1982, och hur uppföljaren hedrar och utvecklar samma värld.

Gå bakom kulisserna med Denis Villeneuve och Ridley Scott på årets tveklöst snyggaste sci-fi:
 
 
I helgen fick jag träffa Denis Villeneuve och flera av skådespelarna ur filmen, bland annat Ryan Gosling. Intervjuerna får publiceras först närmare biopremiären i höst, men jag kan lugnt avslöja detta: de kunde inte avslöja mycket alls. Gosling skämtade:

- Allt jag tror jag får säga är att jag spelar en Blade Runner… år 2049.

Hemlighetsmakeriet är i nivå med en ”Star Wars”-film, men det här är en film som bara blir mer intressant tack vare all mystik. Förhoppningsvis låter Villeneuve det vara så, jag behöver inte veta mycket mer när jag sätter mig i biosalongen.

”Blade Runner 2049” har en enormt begåvad filmskapare bakom kameran, den har årets absolut snyggaste trailers, och den är redan högt upp på min lista över de mest efterlängtade filmerna i år.
 
"Blade Runner 2049" får svensk biopremiär den 6 oktober.
 
Hur är era förväntningar på filmen? Kommentera gärna nedan.
| 22 juni 2017 08:15 |