Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 mars 2024 | 14:00

"Kenobi" och andra stora serier från Disney+ får maffiga Blu-ray-utgåvor

"Obi-Wan Kenobi" och "Moon Knight" är bland de serier som snart kommer gå att köpa i fysiskt format.
Disney har varit notoriskt dåliga på att ge ut sina stora serier på Blu-ray, utan har föredragit att ha dem tillgängliga exklusivt på Disney+. Förra året ändrades dock det, när “WandaVision”, “Loki” och de två första säsongerna av “The Mandalorian” kom till Blu-ray som dyrare samlingsutgåvor. Nu är det dags för ytterligare fyra serier att göra den resan.
 
Disney har nämligen gått ut med att “Moon Knight”, “The Falcon and the Winter Soldier”, “Obi-Wan Kenobi” och första säsongen av “Andor” alla kommer till Blu-ray. Utgåvorna kommer med snygga omslag och en del bonusmaterial.
 
 
 
 
 
För Marvelseriernas del så inkluderas de “Making Of”-dokumentärer som redan finns på Disney+ samt bloopers och bortklippta scener. Star Wars-serierna har istället korta featurettes om världen och arbetet bakom kulisserna, och i fallet “Obi-Wan Kenobi” dessutom möjligheten att se avsnitten med kommentarer från regissören Deborah Chow.
 
Alla fyra Blu-ray-utgåvorna släpps den 30 april. Om de kommer att gå att få tag på i Sverige vid det datumet återstår att se. Självklart finns alla fyra dock fortsättningsvis att se även på Disney+.
| 6 mars 2024 14:00 |