Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 juli 2016 | 15:45

"Futurama" får en spelfilm och trailern är mäkta imponerande!

Den må vara gjord av fans, men döm inte "Fan-o-rama" förrän du har sett den otroliga trailern.
Trots att "Futurama" hann få sju säsonger mellan 1999-2013 innan den lades ner, kan vi aldrig få för mycket. Precis som "Simpsons" är det en serie som hade kunnat fortsätta i oändliga ljusår. Därför är det en väldigt trevlig överraskning att det finns en långfilm på gång om jordlingen Fry och hans komiska äventyr i rymden!

Även om det kanske inte är en live-action-film vi i första hand hade föreställt oss, måste det ändå medges att trailern är mäkta imponerande. Den är nämligen inte gjord med någon tiosiffrig Hollywood-summa, utan av helt vanliga fans som du och jag, med mycket hjärta och filmskaparkunskaper. Fan-filmer har en dålig klang i mångas öron då de generellt håller en amatörmässig nivå som får tittaren att vilja plocka fram skämskudden, men innan du dömer "Fan-o-rama" bör du ta en titt på den här 2-minuters-trailern.


Vad Cinema Relics har lyckats åstadkomma är ganska otroligt. De har tagit en serie proppfylld med sci-fi, vilket betyder att all dekor och kostym måste se futuristisk ut. Hade de velat göra det enkelt för sig hade de kunnat komma undan med en kortfilm inuti en och samma lokal - förslagsvis den hyfsat normala lägenheten där Fry bor - och hållit sig till enbart Fry och Bender, förslagsvis. Men det här gänget har satsat allt och gör en full "Fan-o-rama"-långfilm med alla de klassiska karaktärerna i och ändå fått det att se fantastiskt ut!

De har skapat en exakt avbildning av Bender och gett Leela ett aningen obehagligare enögt ansikte än i den animerade serien. Kostymarbetet och latex-maskerna är otroligt skickligt gjorda och ger oss en perfekt kopia av Professorn och Dr. Zoidberg! Och någonstans har de lyckats hitta de perfekta skådisarna för Fry, Hermes och Amy Wong. Tillsammans utgör de ett pricksäkert Planet Express crew, fullbordat med Nixons konserverade huvud, Nibbler och, så klart, Hypnotoad. Det är precis den här typen av hantverksskicklighet, praktiska effekter och hjärta filmvärlden behöver mer av.

Nu hoppas vi bara att ingenting hamnar i vägen för Cinema Relics långfilm, såsom tråkiga rättighetstjafs eller brist på budget: filmteamet hävdar nämligen att de inte har tagit emot några som helst donationer, utan sponsrat allt ur egen ficka. Varför? För att världen behöver "Fan-o-rama". När? "När vi är färdiga med den".

Vad tycker du om trailern?
| 20 juli 2016 15:45 |