Serie

Skribent

MovieZine

7 september 2020 | 10:00

"Furia" blir Viaplays nästa internationella serie

Viaplay presenterar idag en ny internationell originalproduktion. Dramaserien "Furia" skildrar högerextremismens våldsamma och otäcka värld.
Ett chockerande mord i en idyllisk norsk stad leder polismannen Asgeir (Pål Sverre Hagen, "Beforeigners") till underrättelsetjänstens Ragna (Ine Marie Willmann, "Exit") som infiltrerar en nationalistisk subkultur.

Där börjar resan genom en mörk undre värld av hat - och en terroristintrig som sträcker sig från de norska fjällen till hjärtat av Europa avslöjas.

– Det är ovanligt att se en kvinnlig huvudkaraktär som ser ut att drivas av ett sådant extremt raseri som Ragna, vilket gör henne till ett dystert men också fascinerande fokus för denna komplexa och aktuella serie, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group i ett pressmeddelande.

- "Furia" utforskar några av de mest oroväckande ämnena som någon av Viaplays originalserier hittills berört – det här är noir från en riktigt mörk plats. Vi har samlat en stark uppsställning av norska talanger för att berätta en ambitiös historia som kommer att engagera och bekymra streamingpubliken i och utanför Norden.
 
 
Den politiska thrillern består av åtta avsnitt och för regin står Magnus Martens, som har regisserat många avsnitt av stora amerikanska serier som "Agents of S.H.I.E.L.D.", "The Walking Dead: World Beyond" och "Good Behavior", tillsammans med Lars Kraume ("The People vs. Fritz Bauer").

"Furia" har premiär på Viaplay 26 september 2021.
| 7 september 2020 10:00 |