Film

Skribent

Tobias Andersson

19 januari 2023 | 11:30

Fuqua tar Michael Jacksons turbulenta liv till vita duken

Kungen av pop ska få sitt liv skildrat i en biopic, det är fastslaget sedan länge. Nu har filmen ”Michael” hittat sin regissör som börjar filma i år.
Efter storhitarna ”Bohemian Rhapsody” och ”Rocketman” kom det kanske inte som någon överraskning att Michael Jacksons liv skulle få liv på biografduken, det var snarare bara en tidsfråga. Lionsgate avtäckte projektet redan 2019 och ”Bohemian Rhapsody”-producenten Graham King skrev avtal med Jacksons dödsbo om rättigheterna.
 
Antoine Fuqua, mest känd för att ha regisserat actionfilmer som ”Training Day” och ”Shooter”, kommer att ställa sig bakom kameran. Högst troligt är det rätt man på rätt plats då han har ett förflutet inom musikindustrin som musikvideoregissör. Bland annat har han jobbat med Prince.
 
– De första filmerna i min karriär var musikvideor, och jag känner fortfarande att kombinera film och musik är en djup del av den jag är. För mig finns det ingen artist med samma kraft och karisma som Michael Jackson, han var rena musikaliska geniet, sa Antoine Fuqua i ett uttalande.
 
John Landis ("The Blues Brothers", "En amerikansk varulv i London") regisserade en av tidernas största musikvideohits, "Thriller". Till vänster ser vi Varuls-Michael. 
 
”Michael” kommer att följa artistens liv – ända från barndomen i syskonbandet Jackson 5 till hur han i vuxen ålder blev den store popkungen. Hur mycket fokus som kommer att läggas på kontroverserna kring plastikoperationer och pedofilrykten är i dagsläget oklart.
 
Med tanke på att filmen ska börja filmas i år bör det inom en snar framtid utannonseras vem som får det tunga uppdraget att gestalta Michael Jackson.
| 19 januari 2023 11:30 |