Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

13 september 2023 | 13:30

“Free Guy 2” ändras på grund av “Barbie”

Regissören till filmen med Ryan Reynolds i huvudrollen lär sig ett och annat av “Barbies” framgång.
Filmens regissör Shawn Levy har sagt att uppföljarens story har skrivits om på grund av “Barbies” framgång. I en intervju med Collider bekräftar han att uppföljaren är under utveckling. Eftersom första filmen liknar “Barbie” på det sätt att båda huvudkaraktärerna vaknar ut ur sina perfekta liv, har Levy nu sagt att han ska säkerställa att uppföljaren blir olika andra filmer.  
 
- Vi älskar “Free Guy” och kärleken för “Free Guy” som har öst in likt ett efterskalv under senaste åren. Det har varit spännande för Reynolds och mig. Vi utvecklar en uppföljare men sanningen är att nu har “Barbie” gjort ett avtryck och också handlar om en karaktär som vaknar till liv i en fiktiv värld. Så vi kommer bara göra “Free Guy 2” om den är annorlunda från första filmen och andra filmer.  
 
“Free Guy” släpptes i augusti 2021 och handlar om Reynolds karaktär Guy som lever glatt i ett “Grand Theft Auto”-liknande spel. Under filmens gång upptäcker Guy att han är ett tv-spelskaraktär och börjar bli självmedveten. Likaså handlar “Barbie” om Margot Robbies karaktär Barbie som börjar ifrågasätta sin dödlighet efter att ha upptäckt världen utanför sin rosa bubbla.  
 
Ser du fram emot “Free Guy 2”?  
| 13 september 2023 13:30 |