Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2024 | 08:20

Framtiden ser ljus ut för Godzilla och King Kong

Publiken får inte nog av stora monster som pucklar på varann. Bioaktuella "Godzilla x Kong" är redan en jättesuccé.
Bioaktuella "Godzilla x Kong: The New Empire" har på kort tid satt monsteravtryck i den globala biokassan. Actionäventyret närmar sig intäkter på 400 miljoner dollar, och är redan årets 3:e största biosuccé. Det bådar gott för en fortsättning av franchisen Monsterverse.
 
Hollywood Reporter har pratat med filmproducenten Mary Parent från studion Legendary, som har goda besked åt alla kaiju-fans:
 
- Det är såklart spännande resultat. Vi är i en bra position för att fortsätta resan, men låt oss se hur "Godzilla x Kong" fortsätter prestera. Det är tidigt ännu, men vi tycker onekligen att det känns bra.
 
En annan framgångsfaktor är att "Godzilla x Kong" var billigare att producera än många andra storfilmer. Regissören Adam Wingard lyckades få till den spektakulära sammandrabbningen för "bara" 135 miljoner dollar i budget. Det gör att filmen redan går med vinst.
 
Även Wingard hoppas få göra fler uppföljare. Han var den som parade ihop två ikoniska titaner redan i "Godzilla vs Kong" från 2021.
 
- Det finns alltid en lockelse i att föra en trilogi av det. Jag tror vi har outforskade områden att besöka. Vi kan alltid fortsätta utveckla den visuella stilen i Monsterverse. Det fina med Monsterverse är att så många olika regissörer har fått möjligheten att bidra med sin prägel och sin unika färgpalett, har filmskaparen tidigare sagt.
 
 

Så gick tidigare Monsterverse-filmer:

 
• Godzilla (2014) - 524 miljoner dollar
• Kong: Skull Island (2017) - 568 miljoner dollar
• Godzilla II: King of the Monsters (2019) - 387 miljoner dollar
• Godzilla vs Kong (2021) - 470 miljoner dollar
| 9 april 2024 08:20 |