Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 juni 2016 | 18:00

Fox svarar på kritiken mot kontroversiella "X-Men: Apocalypse"-postern

Folk blev mycket upprörda över den manlige storskurkens strypgrepp på kvinnliga Mystique.
Det är inte lätt när det är svårt, särskilt inte för de som har som uppdrag att marknadsföra storfilmer om galna domedagsmutanter. En stor kontrovers har nämligen följt i kölvattnet efter att den här bilden  från "X-Men: Apocalypse" såg dagens ljus:Den har använts i diverse marknadsföringsmaterial och kritiken har rasat mot det påstått misogynistiska budskapet, där bland annat "Förhäxad"-skådisen Rose McGowan ställt sig på barrikaderna:
- Det är ett enormt problem när männen och kvinnorna hos Fox tror att våld mot kvinnor är rätt sätt att marknadsföra en film. Det finns ingen kontext i reklamen, bara en kvinna som blir strypt. Faktumet att ingen flaggade för att det är stötande är korkat.

Nu har produktionsbolaget bakom filmen svarat på kritiken:

- I vår entusiasm över att visa ondskan hos karaktären Apocalypse så insåg vi inte hur upprörande den här bilden kan vara i tryckt form. När vi väl insåg hur okänslig den var var vi snabba på att ta steg för att ta bort materialet. Vi ber om ursäkt för vårt agerande och vi skulle aldrig ha överseende med våld mot kvinnor.

Personligen kunde jag inte bry mig mindre om bilden. Det är Apocalypse. Han är ond. Gå vidare, tack.

Vad tycker du? Är bilder som den ovan del av ett större problem?
| 4 juni 2016 18:00 |