Film

Skribent

MovieZine

24 februari 2022 | 10:35

Fotbollsdrömmar i nya svenska ungdomsfilmen "Forever"

I sommar startar inspelningen av "Forever" i regi av Anders Hazelius. "En kärleksförklaring till att vara 14 och drömma stort."
SF Studios tillkännager idag att de ska producera "Forever", en ungdomsfilm om vänskap, kärlek och fotbollsdrömmar, regisserad av Anders Hazelius ("Tunna blå linjen", "Thunder in My Heart", "In i dimman"). Manus är skrivet av Jessika Jankert ("Så jävla easy going").
 
I huvudrollerna ser vi filmdebuterande Flutra Cela och Judith Sigfridsson som 14-åriga bästa vänner och aspirerande fotbollsproffs. I filmen medverkar också Agnes Lindström Bolmgren ("Tårtgeneralen"), Guldbaggenominerade Mustapha Aarab ("Vinterviken") och Eleftheria Gerofoka ("Ring mamma!"). 
 
Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela på Gothia Cup ser äntligen sin chans att lyckas - men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?
 
- I sju år har jag velat göra den här filmen. Det kommer rakt från hjärtat och är en kärleksförklaring till att vara en 14-åring och drömma stort. "Forever" kommer att bli en spännande, hjärtskärande och vacker berättelse om utmaningarna med att redan i unga år behöva veta vem man är och vill bli och de saker man måste offra för att förverkliga sina drömma”, säger Anders Hazelius, regissör.
 
Inspelningen kommer påbörjas i Uddevalla i juni 2022. I arbetet med "Forever" har produktionsteamet gjort mycket research och träffat damfotbollsspelare, unga som äldre, för att försöka skapa en så realistisk berättelse som möjligt.
 
Filmen kommer att släppas på svenska biografer under våren 2023.
| 24 februari 2022 10:35 |