Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 juni 2015 | 13:00

Fortfarande hopp för en "Terminator"-tv-serie

Det finns ingen ände på "Terminator"-franchisen.
Under en gruppintervju för "Terminator Genisys", som Collider deltog i, togs frågan om en tänkt tv-serie (som var på bordet redan 2013) upp för höjdarna David Ellison och Dana Goldberg, på produktionsbolaget Skydance (alltså de som ligger bakom "Genisys" och har rättigheterna för allt kommande med "Terminator") att svara på. 

Det här är vad som framkom när allt svammel sållats bort. 

- en tv-serie är (fortfarande) under utveckling. 

- den ska kunna ses självständigt men kommer även kunna bindas samman med det övriga "Terminator"-universat. "Vi vill skapa världar mellan olika medier", säger Ellison.

- däremot kommer den inte längre parallellfölja de nyinspelade filmerna, men ha "connective tissue", som David Ellison säger i intervjun. Och det kan betyda vad som helst. Det är för tidigt att spekulera i än, påpekar både Ellison och Goldberg.
     
- de har inte bestämt sig för vilket format serien kan tänkas få. Stort och maffigt à la "Game of Thrones" eller mer kompakt och nervigt som "Breaking Bad". Det viktiga är att få storyn berättad på rätt sätt, säger Ellison.

- om de ska gå på magkänslan tror de mer på kabel (och 13 avsnitt) än på en vanlig tv-kanal (och 22 avsnitt) för sin serie. Men de utesluter inget. De första säsongerna av "Alias" var en favorit, säger Ellison. Och den gick på vanlig tv (och hade 22 avsnitt). 

That's all, folks. 

Inte mycket att klamra sig fast vid, mer än ATT det faktiskt är en serie på g. Det skulle i så fall bli den andra i ordningen, 2008 kom "Terminator: The Sarah Connor Chronicles", som handlingsmässigt tog vid där "Terminator 2: Judgment Day" slutade. Lena Headey ("Game of Thrones") spelade Sarah Connor och Thomas Dekker gjorde John Connor. Två säsonger fick den innan den lades ner, till fansens besvikelse.
 
Är en ny "Terminator"-serie något ni haft på önskelistan?
| 27 juni 2015 13:00 |