Film

Skribent

MovieZine

26 mars 2021 | 17:10

Första trailern till "The Suicide Squad" är brutal och helskön

Färgstarka antihjältar och mycket humor. Plus: en tjusig old-school filmaffisch!
Vilken superhjälte-fredag detta är! "Wonder Woman 1984" har kommit till Sverige, "Zack Snyder's Justice League" släpps i en svartvit version, och ett rykande färskt avsnitt av "The Falcon and the Winter Soldier" väntar på oss.

Om inte det räckte så kommer här en första trailer till "The Suicide Squad", som visar upp många nya karaktärer. Brutalt, skruvat, barnförbjudet - och med mycket fokus på filmens sköna humor, något som James Gunn bevisat sig hantera väl i "Guardians of he Galaxy"-filmerna. 
 
 
Men detta en reboot eller en uppföljare på David Ayers "Suicide Squad" från 2016? Gunn verkar inte riktigt vilja ta ställning i frågan:

- Hm, den är en egen grej. Den motsäger inget i den första filmen, jag tror inte det. Kanske på något litet sätt.... jag vet inte, säger han till Empire.
 
Den emotsedda DC-filmen har också fått en stilig ny poster, som blinkar åt 60- och 70-talets hårdaste rullar. Tarantino skulle vara stolt.
 
 
Välkommen till helvetet - även känt som Belle Reve, fängelset med det högsta dödssiffran i Amerikat. Det är här de värsta superskurkarna sitter fängslade och de gör allt för att komma ut - vilket även innebär att ansluta till den superhemliga och superskumma Task Force X. Dagens självmordsuppdrag? Att samla ihop fångar som Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin och allas favoritpsykopat Harley Quinn. Beväpna dom tungt och bokstavligen släppa ner dom på den avlägsna ön Corto Maltese som kryllar av fiender.

James Gunn regisserar och i rollerna ser vi bland andra Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Peter Capaldi, Sylvester Stallone och Viola Davis.
 
"The Suicide Squad" får svensk biopremiär 6 augusti. Hur är era förväntningar?
| 26 mars 2021 17:10 |