Film

Skribent

Erika Jarhed

4 maj 2023 | 12:00

Första titten på nya "Sagan om ringen"-filmen släpps redan i sommar

I juni hålls den årliga filmfestivalen för animerad film i Frankrike där den allra första titten på "The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" visas.
För några veckor sedan kunde nedräkningen officiellt börja inför premiären av den kommande anime- och prequel-filmen "Lord of the Ring: The War of th Rohirrim" som kommer att utforska historien om vad som hände innan händelserna i "Sagan om ringen."
 
Nu har producenten, Jason DeMarco, bekräftat på Twitter att den allra första titten av filmen kommer att visas på Frankrikes filmfestival i Annecy redan nu i juni!
 
 
Annecys internationella festival i Frankrike är en filmfestival för animerad film, som tar plats 12 till 17 juni i år.
 
Filmen kommer att utspela sig 183 år innan Peter Jacksons filmtrilogi där vi får bekanta oss med Helm Hammerhand som är den nioende kungen av Rohan. Vi kommer att få se en riktigt blodig strid där Hammerhand måste försvara sig mot en armé av Dunlendings som leds av den hämndlystna Wulf.
 
Miranda Otto kommer att återvända i sin roll som Éowyn och vara filmens berättarröst, och det har även bekräftats att Brian Cox ("Zodiac") och Luke Pasqualino ("Skins") gör rösterna till huvudkaraktärerna. 
 
Kenji Kamiyama regisserar, och illustratörerna John Howe och Alan Lee, som var med och utformade världen i både Jacksons filmtrilogi och Hobbit-filmerna, är med i det kreativa teamet. 
 
 
Biopremiär blir det 12 april 2024.
| 4 maj 2023 12:00 |