Film

Skribent

Viktor Jerner

10 december 2017 | 23:00

Första "Star Wars: The Last Jedi"-reaktionerna bådar oerhört gott

Årets mest efterlängtade film verkar ha varit värd all väntan.
Strax efter lördagens galapremiär i Los Angeles började reaktionerna kring Rian Johnsons "Star Wars: The Last Jedi", den åttonde episoden i den ikoniska rymdoperan, landa på internet. Efter två års desperat längtan efter fortsättningen på Skywalker-sagan fick ett gäng utvalda kritiker (avundsjukan ser inga gränser) och bloggare slå sig ner i en biosalong och färdas till en galax långt, långt borta. Så här lät det när de kom ut: 
 
 
Glödande positivt med andra ord, men precis som Laura Prudom betonar i sin tweet så är det värt att ha i åtanke att majoriteten av dessa omdömen skrevs bara minuter efter filmen tog slut, mitt i det förtrollande "Star Wars"-rus som vi alla känner till. När allt har lagt sig lite lär vi sannolikt få höra mer om de eventuella problem som vissa hade med filmen, likt det som Scott Mantz lyfter fram i sin tweet.
 
Hur som helst har jag personligen fullt förtroende för Rian Johnson (jag är ett massivt fan av både "Brick" och "Looper") och hans förmåga att leverera en fantastisk ny del i den här älskade sagan, så det ska bli ett sant nöje att få ta del av resultatet tillsammans med "Star Wars"-fans världen över under de kommande dagarna.
 

"Star Wars: The Last Jedi" har premiär på bio i Sverige den 13:e december – kommer du gå och se den? 

| 10 december 2017 23:00 |