Film

Skribent

Jakob Åsell

19 juli 2017 | 10:15

Första smygtitten på Donald Glover som Lando Calrissian

Ron Howards instagram-bild från arbetet med Han Solo-spin-offen avslöjar Lando Calrissian i ny skrud.
Inspelningen av Han Solo-spin-offen som blir nästa film i "A Star Wars Story"-franchisen pågår för fullt. Regissören Ron Howard ("Apollo 13", "A Beautiful Mind"), som hoppade in i registolen efter att duon Phil Lord och Chris Miller lämnat, bjuder nu på en bild från inspelningsarbetet där den som kikar noga kan få en trevlig överraskning.
 
"Lining up a shot today from my director's monitor", skriver Howard som kommentar till bilden på honom i Lucasfilm-keps. Men det är inte vilken bild som helst han tittar närmare på.. För visst är det väl Donald Glover i rollen som Lando Calrissian vi anar på regimonitorn? Döm själva!
 
 

lining up a shot today from my director's monitor

Ett inlägg delat av RealRonHoward (@realronhoward)

Lite närmare:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Av allt att döma är det just "Community"-stjärnan Donald Glover vi ser i rollen som en ung Lando Calrissian, iklädd en gul jacka. Ingen mantel alltså, såsom vi minns honom från "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst" då karaktären spelades av Billy Dee Williams.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Men det känns inte helt omöjligt att vi kommer få se Glover i en majestätisk mantel, tids nog. Som Slashfilm skriver la Ron Howard även upp en bild på Land Calrissians garderob på instagram nyligen, och nog ser det ut som där finns ett gäng eleganta alternativ:
 
 

#UntitledHanSoloMovie Care to guess whose closet this is?

Ett inlägg delat av RealRonHoward (@realronhoward)

 
 
 I Han Solo-filmen utan titel kommer vi få se Alden Ehrenreich ("Hail, Caesar") som Han och Joonas Suotamo ("The Force Awakens") åter som Chewbacca. I övriga roller ser vi Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Michael K. Williams och Phoebe Waller-Bridge.
 
Den fristående Star Wars-filmen kommer att utforska Han Solos unga år och hans äventyr tillsammans med vapendragaren Chewbacca innan de anslöt sig till rebellerna då de bland annat kommer att träffa på den ikoniske Lando Calrissian.
 
Den namnlösa Han Solo-filmen släpps i maj 2018.
 
| 19 juli 2017 10:15 |