Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 maj 2014 | 16:01

Första riktiga trailern till "The Strain" är här

Efter en rad korta teasers utan egentligt innehåll har nu en vettig trailer för Guillermo del Toros vampyrsserie kommit.

Den 13-delade skräckisen "The Strain" har premiär 13 juli i amerikanska kabelkanalen FX och bygger på en boktrilogi som del Toro skrivit tillsammans med författaren Chuck Hogan. På svenska heter första delen "Släktet".

Böckerna handlar om hur ett urtida vampyrvirus sprider sig som en löpeld över världen med start i New York. Corey Stoll från "House of Cards" har huvudrollen som Ephraim Goodweather, virolog hos det amerikanska smittskyddsinstitutet, som får hela sin världsbild ställd på ända när viruset bryter ut.

Hogan och del Toro har gjort manus till piloten som del Toro också regisserat. Carlton Cuse ("Lost") fungerar som exekutiv producent och showrunner till serien och sade i en tidigare intervju att om man förväntar sig hunkiga tonårsvampyrer så är man helt fel ute.

- Det här är inte glittrande, grubblande snubbar med huggtänder och romantiska problem, utan vampyrer - eller för att använda det rumänska ordet: strigoi - som är riktigt otäcka varelser.

Läs också "Fyra serier att hålla utkik efter i sommar »

Så vad tycker ni om trailern? Ökad eller minskad pepp? Kommentera nedan!

| 28 maj 2014 16:01 |