Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 mars 2012 | 18:01

Första recensionen av "Dark Shadows"

Tim Burton bjuder på skratt, skräck och en strålande Johnny Depp, om man ska tro den första recensionen.

En tidig recension av Tim Burtons nya film har dykt upp efter en testvisning i Los Angeles. En av Ain't It Cools skribenter har fått nöjet att se Tim Burtons senaste skräckkomedi långt före världspremiären den 11 maj. Det handlar givetvis om nyversionen av skräcksåpan som gick mellan åren 1966 och 1971, där en gammal vampyr återuppstår i den moderna världen.

Johnny Depp hyllas för rollen som Barnabas - "som Morticia Addams och Marilyn Mansons oäkta barn". Varning för spoilers!

- Här finns de vanliga kulturkrockarna, när Barnabas försöker förstå sig på det moderna 1970-talet. Vid ett tillfälle misstar han sin 15-åriga systerdotter för att vara prostituerad på grund av hennes klädsel, och senare attackerar han en tv-apparat när The Carpenters uppträder (det mesta som han inte förstår sig på, tolkar han som Satans verk). Depp skapar magi i dessa scener eftersom han gör sin Barnabas så ärligt att man måste gilla killen, även när han är ett rövhål (han dödar faktiskt flera människor).

I äkta Burton-anda verkar det finnas mycket svart humor i denna mörka, gotiska saga. Trailern som släpptes häromdagen ger troligen en alldeles rättvis bild av vad som väntar oss på biograferna om knappt två månader:

- Jag kan ärligt säga att jag verkligen gillade filmen, den ger många goda skratt. Så länge humorn finns med i marknadsföringen, och man inte försöker sälja in den som en skräckfilm, kan det bara bli succé, skriver Psyclops på Aintitcool.com.

| 17 mars 2012 18:01 |