Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 april 2016 | 12:45

Första reaktionerna på "Captain America: Civil War" har landat

"Black Panther är otrolig."
Den 27:e april får vi äntligen se bröderna Russos "Captain America: Civil War" på bio, men redan nu har några lyckliga filmkritiker från staterna fått se filmen. Inga fullängdsrecensioner har släppts men en hel massa Twitter-intryck har letat sig ut. Så hur bra är "Civil War"? Hur står den sig gentemot "Batman v Superman: Dawn of Justice"? Vi har samlat några av de största kritikernas tidiga reaktioner.

Kolla in:


- Black Panther är otrolig. Boseman spelar honom som både nobel och full av ilska. Den mest allvarliga karaktären i filmen. Filmen är större i skala än "Winter Soldier" men den är mycket mer personlig också. Det som står på spel är verkligen känslosamt. Ni har bara sett 1 % av flygplats-fighten. All action är otrolig. Det finns en sekvens som utspelar sig i en trappa som är alla tiders. Sista fighten mellan Steve och Tony är något vi aldrig har sett förut i en Marvel-film. De har båda rätt, man vill bara att de ska sluta slåss. En sista sak också; den här filmen känns som ett förkastande av "Batman v Superman". Ett förödande svar.


- Jag måste erkänna det. "Captain America: Civil War" är en besvikelse efter "Winter Soldier". Det är en bättre, smartare version av "Batman v Superman". Skurken är en till borkastad Marvel-skurk var plan, även om den inte är lika galen som Lex,  inte desto mindre osammanhängande. Spider-Man är både den bästa och mest överflödiga delen av "Civil War". Jag vill se mer av honom och filmen hämtar sig aldrig när han försvinner. Den stora flygplats-sekvensen är kul och "Civil War" liksom haltar fram till mållinjen efter det. Pantern är väldigt cool. Vill se mer av honom. Osäker på om folk kommer att tycka att Caps tredje är lika kul som trailern fick den att verka. Tony var mycket mer allvarlig än jag hade väntat mig. Delar av filmen funkar bättre än helheten. "Civil War" är inte en dålig film, men det är inte den fantastiska filmen jag hade hoppats på. Det är en bra film med många okej delar och några få fantastiska ögonblick.


- Jag försöker att inte jämföra "Civil War" med "Batman v Superman", men det är svårt. Den lyckas eftersom den är exakt det som den senare inte är: KUL... Den stora fighting-scenen är fantastisk. Spider-Man stjäl som väntat showen. Ant-Man kommer in på en andraplats. "Civil War" och "Batman v Superman" tacklar ungefär samma teman men Caps film fungerar därför att vi känner och bryr oss om de här karaktärerna.


- "Captain America: Civil War" är ett komplext mysterie som låtsas vara en stor, rolig superhjältefilm. Många teman och mycket känslor. Väldigt oväntad och väldigt bra. Jag måste också erkänna att jag har en del små problem med filmen. 


- "Captain America: Civil War" är ganska bra. Spider-Man och flygplatssekvensen är ganska fantastiska. Black Panther är verkligen ett kungligt bad-ass. En superhjältefilm kan definitivt ha för många karaktärer. Sa jag att Spider-Man är fantastisk? För det är han (även om det känns som att filmen bara tryckt in honom). Ni vet hur skurkarna inte är så bra i MCU? Det lider den här av.


- "Captain America: Civil War" är en home-run av Marvel och bröderna Russo. Och jag älskade Spider-Man i filmen. Filmen har så makalösa sekvenser därför att man bryr sig om personerna som slåss. Det är inte bara att de slåss mot skurkar.

Kevin McCarthy: Vid 8 var "Winter Soldier" min favoritfilm ur MCU. Ungefär två och en halv timme senare är "Civil War" nummer ett. Ett action-mästerverk.

Här är trailern:


Vad tror du om "Captain America: Civil War"?
| 9 april 2016 12:45 |