Film

Skribent

Viktor Jerner

30 juni 2018 | 14:00

Första postern från det efterlängtade superhjältehoppet "Glass" är här

Marvel och DC kan slänga sig i väggen, inget i superhjältegenren är större än det här.
Min haka har sällan varit mer fastklistrad i golvet än den var när jag såg slutet på M. Night Shyamalans "Split" förra året. (Spoilervarning!) När Bruce Willis karaktär David Dunn från det tvättäkta mästerverket "Unbreakable" oväntat dök upp innan eftertexterna insåg jag i ett vackert ögonblick att jag just hade sett begynnelsen för en ny nemesis i det fantastiska universum som Shyamalan har byggt upp. Det faktum att han hade lyckats hålla det hemligt och fick filmbolaget att gå med på att marknadsföra filmen som en fristående thriller sprängde nästan min hjärna. 
 
Initialt hade jag blandade känslor kring det hela men ju mer jag har fått höra om "Glass", den avslutande delen i trilogin, desto mer positiv har jag blivit. Igår landade vår allra första titt på filmen, i form av en grymt snygg poster där Elijah Price (Samuel L. Jackson), Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) och David Dunn (Bruce Willis) tycks vara inspärrade på någon sorts institution. I golvet nedanför dem ser vi reflektionerna av deras alter egon, kolla in: 
 
 
Bara tanken på att få se Jackson och Willis axla sina ikoniska karaktärer igen samtidigt som de måste tampas med den volatila "The Beast" gör att det vattnas i munnen på mig. Jag har verkligen förtroende för att Shyamalan trots sina ojämnheter kan ro det här i hamn på ett fint sett, men det vet vi inte förrän slutprodukten är här. Dessvärre måste vi vänta hela vägen till januari nästa år innan vi får se det, men lyckligtvis kan vi nog förvänta oss att få se en trailer i samband med Comic-Con i San Diego i juli. Jag kan knappt vänta.
 
Utöver Bruce Willis, Samuel L. Jackson och James McAvoy ser vi även Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark och Sarah Paulson i biroller. 
 
Tror du att M. Night Shyamalan kommer kunna avsluta den här trilogin på ett tillfredsställande sätt?
| 30 juni 2018 14:00 |