Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 juli 2014 | 14:00

Första postern och trailern för säsong fyra av "Homeland" är här

Dessutom har Showtime gått ut med säsongspremiärdatum: 5 oktober.
Det var en stor dag för dramaserien "Homeland" i går. Dels kom både poster, datum och trailer ut för den nya säsongen. Dels hölls en paneldiskussion där showrunnern Alex Gansa erkände för det samlade pressuppbådet att han kände sig sårad både över att inte ha fått någon nominering i dramakategorin i årets Emmy-race och över att folk kritiserade förra säsongen av "Homeland". 

- Jag förstår inte hur du kan se de sista avsnitten - speciellt de två sista - och inte inse att de är de bästa vi nånsin gjort, sade Gansa under paneldiskussionen, som Deadline var närvarande vid.

Men han skämtade också och utlovade muntert:

- Jag kan garantera att Dana Brody inte kommer dyka upp i säsong fyra. 

Några godbitar om vad som komma skall bjöds det också på. Som att Carrie Mathisons (Claire Danes) bipolära sjukdom kommer hållas i schack och att det istället kommer fokuseras på hennes nya jobb som CIA:s platschef i Pakistan. Hon ska tydligen försöka rekrytera en potentiellt viktig person och mycket tid går åt till att vinna hans förtroende.

Däremot ville inte Gansa säga något om hur de tänkt hantera det faktum att James Rebhorn, som spelade Carries pappa och vårdnadshavare till hennes barn, gått bort. 

Det återstår att se. 

Här är den purfärska trailern:

I Sverige är det SVT som sänder "Homeland". De har som mål att, precis som tidigare säsonger, visa den nya omgången så nära inpå den amerikanska som möjligt.

Ser ni fram emot mer "Homeland"? Kommer vi få se Carrie fulgråta? Skönt att slippa Dana? Kommentera!
| 19 juli 2014 14:00 |