Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 december 2017 | 07:30

Första bilderna på Taron Egerton som Robin Hood

”Kingsman”-stjärnan drar mot Sherwoodskogen med Jamie Foxx.
Sago-hjälten Robin Hood gör sin comeback på bioduken med jämna mellanrum. Vi minns Kevin Costner i ”Prince of Thieves” i början av 90-talet, och för några år sen tog Russell Crowe rollen i ”Robin Hood”. Den mest kända (och välciterade) versionen förblir Disneys animerade film, som dyker upp som julkort i tv-rutan varje år den 24 december.

Men karaktären som stjäl från de rika och ger till de fattiga fortsätter att fascinera - inte minst filmstudios, som hoppas på en ny franchise. I 2018 års ”Robin Hood” får vi se en yngre talang ta sig an rollen i en så kallat "gritty" version, och nu börjar de första bilderna på Taron Egerton att dyka upp.
 
 
Taron Egerton, som visat upp fina action-talanger i "Kingsman"-filmerna, får här sällskap av Jamie Foxx som Little John, Eve Hewson som Marion, Jamie Dornan som Will Scarlet och Ben Mendelsohn som Sheriffen av Nottingham. Lite överraskande dyker svenske Björn Bengtsson upp i rollen som Tydon. Regissör är Otto Bathurst, som regisserat piloterna till tv-serier som "Black Mirror" och "Peaky Blinders".
 
"Robin Hood" får biopremiär i september 2018. Vad har ni för förväntningar på filmen?
| 12 december 2017 07:30 |