EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

25 december 2019 | 15:00

Första bilderna från svenska monsterfilmen "Fear of the Woods"

Bakom kulisserna på Titus Paars skräckfilm, som har kultskådisen Vernon Wells i rollistan.
MovieZine har fått de första bilderna från "Fear of the Woods", en svenskproducerad monsterfilm som görs för en internationell publik. Regissör är Titus Paar, som senast spelade in "The Perfect Weapon" i Hollywood.

Regissören själv säger sig vara inspirerad av den spännande monstermatiné-känslan från "Hajen", den härliga retro-touchen och skådespelet från "Stranger Things" och visionen om björnen från 80-talsanimen "Silver Fang".

I rollistan syns bland andra kultskådisen Vernon Wells från "Mad Max" och "Commando", som gör sitt första besök i Sverige.
 
 
"Min agent avrådde mig"
 
- Min agent avrådde mig från att göra den här filmen. Jag är 74 nu och att filma i två meter snö, hårda actionscener och sträng kyla var inget han rekommenderade. Men jag sa åt honom att jag inte är dum nog att säga nej till Titus. Vi jobbade tillsammans senast på "The Perfect Weapon" och jag blev riktigt imponerad. Jag filmar gladjeligen med honom igen, säger Wells.
 
 
Titus Paar kommenterar:

- Jag pratade med Vernon innan inspelningen och tänkte fråga ifall jag behövde fixa en stuntman. Vernon såg drygt på mig och svarade "Jag gör mina egna stunts, bara jag får ta med mig en rullator... Vad fan tror du, jag är en jävla 80's action star, jag klarar allt!"

- Det är det jag älskar med Vernon, han är skön och jobbar extremt hårt. Han gör väldigt hårda grejer i den här filmen som få 70-plus-åringar skulle klara av. Han var en barndomsidol till mig sedan "Mad Max" och det är kul att jobba med honom igen.
 
 
Monsterbjörn i huvudrollen
 
Medverkar gör också Ralf Beck ("Huntress - Rune of the dead"), och filmens unga huvudroll spelas av teaterskådisen Christian Arnold. Den riktiga huvudrollen är dock björnen, som "kommer få publiken att tappa hakan" lovar regissören.

- Vi ville vara genren trogna och har inte byggt en CGI-björn utan björnen är 100 procent verklig, och det som syns i filmen är allt fångat av kameran.

Den otroliga björndräkten med radiostyrt huvud är skapat av Fixas i Göteborg.

- Det är något magiskt med att den finns på riktigt, som "ET" eller "Hajen". Man ser ju lite att det är en mekanisk grej med gummi och hår på, men man köper det, för där kommer filmmagin in, med en charm man inte får med CGI. Man vill tro på den för den finns där på riktigt.
 
 
Björnjakt i Alaska
 
Filmen utspelar sig i Alaska på mitten av 90-talet. Historien följer en familj björnjägare som fått i uppdrag av den lilla skidorten att se om det är en björn som ligger bakom att stort antal av mystiskt försvinnande av boskap.

Sonen i familjen skriver för den lokala skoltidningen och slåss för djurens rätt. Han är övertygad om att ett försäkringsbedrägeri ligger bakom det hela. Hans far och farbror låter honom motvilligt följa med på jakten som snart slutar i katastrof. Jägarna stängs in i en tjock dimma och en enorm monsterbjörn är dem hack i häl.
 
 
"Vi kör vårt eget race"
 
Filmen är ett försök att få in en rad produktioner av internationellt gångbar genrefilm som kan göras i Sverige på engelska.

- Eftersom det inte finns filmstöd för den typ av film vi vill göra, så har alla ställt upp utan arvode för att bana väg för fler liknande projekt. Vi har inte tid att vänta på att svensk filmindustri ska vakna upp, vi kör vårt race, berättar Titus Paar för MovieZine.

- Jag gör bara filmer jag själv vill se som publik, och den här filmen har jag velat se sedan jag var sex år gammal och såg "Silver Fang" första gången.
 
Titus Paars senaste svenska film var kortfilmen "Legend of Dark Rider" (2015), som nu finns gratis på Youtube.
| 25 december 2019 15:00 |