Film

Skribent

Mats Karlsson

6 juni 2018 | 20:00

Första bilderna från "First Man"

Ryan Gosling som den legendariske astronauten Neil Armstrong.
Nyfikenheten har varit stor för "La La Land"-regissören Damien Chazelles kommande film, "First Man". Under CinemaCon, ett event för biografägare, visades trailern till åskådarnas stora förtjusning, men dessvärre släpptes den aldrig online. Men nu har i alla fall studion Universal valt att släppa de första bilderna, som ni kan se nedan.
 



 
Filmen har beskrivits som en biografi, men manusförfattaren Josh Singer ("Spotlight") ser "First Man" mer som en film om ett uppdrag.
 
- Det här är tveklöst en film om ett uppdrag. Den handlar om att åka till månen sett från rymdresenärens ögon.
 
Regissören Damien Chazelle säger så här om filmen:
 
- Jag ville berätta en episk rymdhistoria, men ha den grundad med familj, kärlek, sorg, äktenskap, föräldraskap och allt vad det kan innebära.
 
Studions officiella synopsis lyder:
 
"First Man", den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen, med fokus på Neil Armstrong och åren 1961-1969. Filmen är baserad på boken av James R. Hansen och låter oss komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av världshistoriens farligaste uppdrag.
 
I rollerna hittas Claire Foy, Jason Clarke, Jon Bernthal, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber och Ryan Gosling.
 
"First Man" får svensk biopremiär 12 oktober.
| 6 juni 2018 20:00 |