Serie

Skribent

MovieZine

1 december 2017 | 11:15

Första bilden på Jon Hamm i ”Good Omens” - premiär 2019

"Mad Men"-skådisen iklär sig rollen som ärkeängeln Gabriel i Amazon Primes originalserie ”Good Omens”.
TV-serien i sex delar är producerad av BBC Studios och bygger på Neil Gaiman och Terry Pratchetts bästsäljande roman ”Goda Omen”. Inspelningen i Storbritannien är i full gång och premiären på Amazon Prime Video är planerad till 2019.

”Mad Men”-stjärnan Jon Hamm kommenterar själv rollen som Gabriel i ett pressmeddelande:

- Jag läste ”Good Omens” för nästan 20 år sedan. Jag tyckte den var en av de roligaste och coolaste böcker jag någonsin läst. Samtidigt var den då helt ofilmbar. Men när Neil skickade mig manuset för 2 månader sedan, visste jag att jag måste vara med.
 
 
Tv-serien ska ta med oss till en värld där mänskligheten förbereder sig inför domedagen. Michael Sheen ska spela Aziraphale, en ganska petig och ordentlig ängel, medan David Tennant gör rollen som demonen Crawley.
 
Författaren Neil Gaiman säger:

- Gabriel är allt som Aziraphale inte är. Han är lång, snygg, karismatisk och oklanderligt klädd. Vi hade sån tur att Jon Hamm var ledig, eftersom han är allt det där utan att behöva spela. Vi var än mer tursamma då han dessutom är ett fan till boken och en fantastisk skådespelare.

”Good Omens” har världspremiär på Amazon Prime Video under 2019. Serien regisseras av Douglas Mackinnon, som bland annat gjort ”Knightfall”, ”Dirk Gently”, ”Doctor Who” och ”Outlander”.
| 1 december 2017 11:15 |