Film

Skribent

Erika Jarhed

28 april 2023 | 14:00

Se den första bilden på Alicia Vikander som drottningen av England

På filmfestivalen i Cannes i år premiärvisas Alicia Vikanders nya film "Firebrand", som spelar Englands drottning Katherine Parr - se den första bilden!
Äntligen är vår alldeles egna Alicia Vikander aktuell med en helt ny film!
 
Denna gången kommer hon att spela den engelska drottningen Katherine Parr i det historiska dramat "Firebrand". Nu har vi fått den allra första bilden från filmen där vi få se Vikander som Englands drottning.
 
 
"Firebrand" handlar om Katherine Parr, den sista och sjätte frun till kung Henry VIII. Medan kungen är ute och krigar utomlands utses Katherine som den nya regenten och hon gör allt för att driva på en ny framtid baserat på hennes radikala protestantiska övertygelser. När en sjuk och paranoid kung återvänder vänder han sin vrede mot radikalerna och anklagar Katherines barndomsvän för förräderi och bränner henne på bål. Katherine gör nu allt för att kämpa för sin egna överlevnad, med hoppet om en framtid fri från tyranni. 
 
Jude Law kommer att spela kung Henry och vi kommer även att få se Erin Doherty ("The Crown"), Simon Russell Beale ("Benediction") och Sam Riley ("Maleficent: Mistress") i roller. 
 
Bakom filmen står den brasilianska regissören Karim Aïnouz, som här gör sin allra första engelskspråkiga film. Manuset är skrivet av Henriette och Jessica Ashworth som tidigare har skrivit serien "Killing Eve". 
 
"Firebrand" kommer att premiärvisas på filmfestivalen i Cannes i år, men när det blir biopremiär för oss vanliga dödliga får vi se.
| 28 april 2023 14:00 |