Serie

Skribent

MovieZine

23 juli 2023 | 09:23

Första affischerna visar upp Percy Jackson och hans vänner

Möt de unga hjältarna i "Percy Jackson and the Olympians", serien som kommer till Disney+ under 2024.
Tre nya karaktärsposters presenterar en trio av unga fantasy-hjältar i "Percy Jackson and the Olympians", redo för strid.
 
Vänskap och grekisk mytologi står i fokus i tv-serien baserad på böckerna av Rick Riordan. Den ska berätta om tolvåringen som får övernaturliga krafter, och sedan anklagas att ha stulit en blixt från guden Zeus. Vännerna Annabeth och Grover hakar på när Percy reser genom Amerika för att hitta blixten.
 
Huvudrollen spelas av Walker Scobell, som slog igenom förra året i familjefilmerna "The Adam Project" och "Secret Headquarters". Leah Sava Jeffries syntes i thrillern "Beast" (2022) och Aryan Simhadri medverkade i Disneyfilmen "Fullt hus".
 
 
Rick Riordans romahjälte Percy Jackson har tidigare spelats av Logan Lerman. "Percy Jackson och kampen om åskviggen" av Harry Potter-regissören Chris Columbus kom 2010. Uppföljaren "Percy Jackson och monsterhavet" släpptes 2013. Men filmerna togs inte väl emot av fansen och det blev inga fler. Vi får hoppas att tv-serien lyckas göra böckerna rättvisa.
 
"Percy Jackson and the Olympians" får streamingpremiär på Disney+ först under 2024.
| 23 juli 2023 09:23 |