Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

18 februari 2016 | 12:00

Forskare förutspår att "Batman v Superman: Dawn of Justice" kommer att floppa

Kan Warner Bros. oro över filmen vara befogad?
Vi rapporterade nyligen om rykten som påstod att Warner Bros. inte alls är särskilt nöjda med hur Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" ser ut. För att strö ytterligare lite salt i såren, och lägga lite mer ved på oros-brasan (nog med dumma liknelser nu) rapporterar Daily Mail om forskningsresultat som bedömer att filmen bara  har en 32-procentig chans att gå med vinst.

Testet består av mjukvara som kan analysera data från hela 2500 filmer släppta i USA mellan år 2000 och år 2010, och därifrån dra slutsatser kring hur framgångsrik en film kommer att bli. Programmet sägs "titta på faktorer som vilka skådespelare som är med, vem som regisserar, vilken genre det rör sig om, vad handlingen i filmen är, och vid vilken tidpunkt på året filmen släpps" för att få fram sin procentsats. Dessutom analyseras regissörens förhållande till sina skådespelare, och om de gjort framgångsrika filmer tillsammans tidigare.

"Batman v Superman: Dawn of Justice" lägger sig, med sina 32 procent, under filmer som "Warcraft: The Beginning" (39 procent) och "Zootropolis" (55 procent).


Strax efter premiären den 23:e mars lär vi veta svaret på om Batman, Superman och Wonder Woman lyckats vinna publikens gunst.

Vad tror du, blir "Batman v Superman: Dawn of Justice" en flopp?
| 18 februari 2016 12:00 |