Klipp

Skribent

Viktor Jerner

16 februari 2016 | 15:00

Före "Deadpool": Tim Millers titelsekvens till "The Girl with the Dragon Tattoo"

Den är fortfarande lika fantastisk nu som för fem år sedan.
Nu när "Deadpool"  har blivit en sådan massiv internationell succé är det många som undrar vem regissören Tim Miller är, och vad han gjorde tidigare. Främst har han pysslat med specialeffekter - exempelvis till filmer som "Scott Pilgrim vs the World" och spel som "Mass Effect 2" - men han jobbade också som second unit-regissör under delar av "Thor: The Dark World". Det som dock är hans allra främst verk pre-"Deadpool" är utan tvekan den fantastiska titelsekvensen till David Finchers Stieg Larsson-adaption "The Girl with the Dragon Tattoo".

Fincher anlitade Tim Millers företag Blur Studio för att ta sig an sekvensen, och Miller själv blev "creative director". Han har bland annat sagt att Fincher var klar och tydlig med att han ville ha ett resultat som kunde mäta sig med den ikoniska och tidlösa titelsekvensen från "Seven" och något som kunde definiera vår generations syn på titelsekvenser på samma sätt som den gjorde. Wow, ingen press där inte.

Jag skulle vilja påstå att de om inte annat kom väldigt nära sitt mål, för den här oljiga, vackra och samtidigt fullkomligt skräckinjagande titelsekvensen är ju inget annat än magisk: 


Hoppas ni nu på att Tim Miller tar sig an "Deadpool 2" eller bör han göra något helt annat? 
| 16 februari 2016 15:00 |